Panel používateľa
Späť

Výstava psov v Holíči 22.4.2023

Pridané: 22.4.2023 10:37:34 Počet zobrazení: 142

22 Apríl 2023

Oblastná výstava psov všetkých plemien v areály Holýčskeho zámku sa tento rok konala v sobotu 22.4.2023. Táto akcia bola ako každý rok vydarená, plná psích účastníkov a akcií, nielen pre psov.

Výstava psov v Holíči 22.4.2023

Ako minulý rok, aj tento sme sa boli pozrieť na Oblastnú výstavu psov v Holíči, kde už pri našom príchode po pol jedenástej (oficiálny začiatok bol od 10:00) bolo vidieť, že účasť ako súťažiacich, tak aj návštevníkov, je bola aj tento rok vysoká. Predné parkovisko bolo plné a po príchode na parkovisko zozadu zámku bol ovidieť, že čoskoro bude problém zaparkovať aj tam.

Výstavu organizovali Féderation Cynologique Internationale (FCI), Slovenaská kynologická jednota (SKJ), Slovenský poľovnícky zväz a Okresná organizácia SPZ Skalica. Posudzovatelia Zdenka Jílková (CZ), Vladimír Piskay (SK) a Jana Janek (SK).

Medzi hlavných sponzorov  patrili mimo iných Fitmin - výrobca prémiových krmív pre psov, mačky a kone a Jankowitch NUTRITION - fitness služby a servis 

Súťažilo sa v nasledovných kategóriách:

- Dieťa a pes

- Junior handling

- Najkrajší pár psov

- Najkrajšia chovateľská skupina

- Najkrajší mladší dorast

- Najkrajší dorast

- Najkrajší veterán

- Najkrajší z tried čestných

- Najkrajší pracovný pes

- Najkrajší jedinec

- Víťaz oblastnej triedy

Výsledky súťaží Vám sícep rezradiť nevieme, nakoľko sme sa nezdržali dostatočne dlho, no určite vyhrali tí najkrajší a najlepší :)

V areáli výstavy sa nachádzalo mimo psov a ich majiteľov aj kopec iných aktivít, vďaka ktorým ste vedeli zabaviť nielen seba, ale hlavne vaše deti. Poľovníci ako každý rok organizovali rôzne súťaže pre deti, v ktorých hádali, tvorili a preukazovali svoju šikovnosť v hádzaní, za splnené úlohy dostali pečiatky, ktoré neskôr zamenili za odmenu.

Pozrieť (samozrejme z odstupu) sa dali aj dravé vtáky, ku krotým Vám slečny vedeli porozprávať veľké množstvo rôznych informácií. Napríklad sme sa dozvedeli, že taký orol stepný sa dožíva v prírode až 40 rokov, no v zajatí ešte dlhšie - do 60 rokov.

Detská zábava u poľovníkov nekončila, nachádzalo sa tam aj pár detských atrakcií ako skákací hrad a iné atrakcie, kde sa deti vedeli vyblázniť. Hlad či sme ste ľahko porazili v jednom z viacerých stánkov s občerstvením, cigánskou či chutnými domácimi koláčmi. My sme si pár koláčov tiež odniesli domov, no nevydržali ani do večera, také boli chutné. 

Aby toho nebolo dosť, dalo sa tam previezť ma koči ťahaným koňmi. (Nezisťovali sme, za akých podmienok.). A v čase, keď sme odchádzali sa pripravovali účastníci sprievodu na určite krásny program, plný koní, dobových kostýmov a rôznych vystúpení.

Ako vidíte, návštevou tejto akcie nespraví nikto zle, naopak, uvidíte nielen nádherné psy, ale zažijete aj kopec zábavy vy aj vaše deti. Budúci ročník určite nevynechajte a ak máte možnosť, určite príďte aj vy.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie